Bio

Sjoerd Meijer (1981) is theatermaker, acteur en stemacteur.

Naast zijn werkzaamheden als freelance acteur schreef, speelde en produceerde hij vier solovoorstellingen. Met De bevrijding van Boos Mannetje won hij de Diorapthe Amsterdam Best of Fringe Award van het Amsterdam Fringe Festival  en de Director’s Choice Award van het Nederlands Theater Festival .

Sjoerd (Amsterdamse Toneel- & KleinkunstAcademie, 2010)  werkte als acteur en theatermaker mee aan diverse producties bij onder andere Frascati Producties, Noord Nederlands Toneel, De Citadel, Garage TDI, De Theaterstraat, Atelier Oerol, De Parade, Over het IJ Festival en het Amsterdamse Bostheater. Op dit moment is Sjoerd te zien in de jeugdtheatervoorstelling Kanoet en in De Lorentz Formule.

Voor stichting Dedicon spreekt Sjoerd regelmatig luisterboeken in. Ook is zijn stem te horen als voice-over en in (radio) commercials en audiotours.

Foto: Joris Smit
Foto: Joris Smit

Solovoorstellingen
Sinds 2013 maakt hij als solo-artiest voorstellingen. Voor De bevrijding van Boos Mannetje kregen hij en regisseur Sarah Jonker de Dioraphte Best of Amsterdam Fringe Award 2013. De voorstelling speelde behalve in Nederland o.a. ook op het Brighton Fringe Festival, het Fringe Festival in Stockholm en het National Arts Festival in Grahamstown, Zuid-Afrika als The Liberation of an Angry Little Man waar de voorstelling lovend werd ontvangen.

The Liberation of an Angry Little Man offers a potent mix of rage and humor. [It] is both a joy to see and an education, which is the ubiquitous achievement of good, and in this case excellent, art.’ –  Steve Kreztmann, The Critter.

The Liberation of an Angry Little Man is a stunning piece of post-modern theatre. Sjoerd Meijer’s performance and storytelling abilities are outstanding’ – Sean Black, Cue Online, South Africa.

In 2014 maakte hij ism regisseur Roeland Hofman De ondergang van het Angstdiertje.

In 2015 werden hij en regisseur Sarah Jonker door Jeffrey Meulman, de directeur van het Nederlands Theater Festival, uitgenodigd om Hoffelijkheid Revisited, so what? te presenteren als TF Special op het Nederlands Theater Festival.

Zelfspot en onderkoelde humor duiken op onverwachte momenten op. (…) Meijers voordracht raakt aan kansel en cabaret, zonder stichtelijk of hilarisch te worden.’ – *** Theaterkrant.

Op 2 maart 2017 ging zijn nieuwe solo ‘AANGEPAST’ in première in Theater Bellevue waarop een tournee door Nederland volgde.

‘Meijer verknoopt het persoonlijke met het maatschappelijke, het alledaagse met het absurdistische en het epische met het onbenullige.’ –  Sander Janssens, **** Theaterkrant.