Audio

In zijn professionele geluidsstudio produceert en regisseert Sjoerd theatrale audiotours, luisterwandelingen en (als stemacteur) ook luisterboeken. Hij werkt daarbij voor opdrachtgevers zoals Het Nationaal Gevangenismuseum, theatergezelschap NITE, luisterboekenproducent Dedicon en Stichting Ketter&Co ism Natuurmonumenten.

Vaak is hij betrokken vanaf de conceptontwikkeling tot het eindproduct, als (mede)bedenker of meedenker, tekstschrijver, en regisseur. Vanuit zijn netwerk in het theater- en stemmenlandschap kent Sjoerd vele uitstekende (stem)acteurs.

Veenvertellingen – Ketter&Co, Natuurmonumenten

Als onderdeel van de Veenlijn, een initiatief van stichting Ketter&Co dat de waarde van de Nederlandse veengronden onder het voetlicht wilde brengen is de Veenvertelling en bijbehorende wandeling uitgebracht. Terwijl je door het betoverende Drentse landschap wandelt vertelt het Veen zelf over wat het overkomen is. (stem: Sjoerd Meijer)

De Dieren van Exit Macbeth – Noord Nederlands Toneel

Een reeks semi-fictieve miniportretten over de laatste momenten van de dieren uit de nieuwste Noord Nederlands Toneel voorstelling Exit Macbeth. Wat is er gebeurd voordat Vos, Gier en Hert in een tourende voorstelling van het NNT terecht zijn gekomen? (concept, tekst en stem: Sjoerd Meijer)

De Luisterbajes – Nationaal Gevangenismuseum

Een audiotour voor scholieren uit het voortgezet onderwijs over de geschiedenis van misdaad en straf in Nederland vanaf circa 1600 tot nu. Aan de hand van verschillende luisterfragmenten kunnen de leerlingen zich inleven in uiteenlopende figuren zoals een laat middeleeuwse schout, een 19de eeuwse landloper en een hedendaagse gevangenisdirecteur. Steeds horen ze een fictief, maar historisch verantwoord fragment, waarin één of meer (semi-)historische personages aan het woord zijn. (concept & tekst: Sjoerd Meijer en Bart Breman, geluid & regie: Sjoerd Meijer)